Muzički Festival “Zlatna pčela” 2023

A:Kultura

Muzički Festival "Zlatna pčela"
Beč 2023
PUNA BINA, PUNA SALA,
PUNO SRCE,
Po 9. Put, u 10. oj jubilarnoj godini, A:Kultura Vienna, na čelu predsednikom Milorad S. Samardzija, koji je autor ideje i koncepta, organizovali su omiljeni Muzički Festival za decu i mlade ZLATNA PČELA!
Pravo učešća su imala deca koja pohadjaju muzičku školu ili imaju profesionalne muzičke pedagoge kao nastavnike i podršku.
Oko 60- oro dece je nastupilo u različitim kategorijama. Od horskog do solo pevanja, solo i grupno instrumentalno sviranje a sve to pod budim oko pedagoga
Momir Moka Marijokovic, Nikola Zarić Official, Nevena Petkovic, Violeta Stanković, Vera Simić, Sima Simic …
Sledeći princip da je svako dete donelo sa sobom na scenu nesto dobro, kreativno i pozitivno, muzički pedagozi su ocenjivali učesnike upravo prema kvalitetatima i uzrastima.
Sva deca su dobila zahvalnice za učešće i doprinos festivalu a g. Aleksandar Stjepanović je pripremio i predao svakom učesniku preko 50 posebno pripremljenih poklona od njegove firme Cibaria Spar.
Posebna radost i atrakcija je uvek, pa i ovaj put, finale Festivala gde svi učesnici nastupe zajedno u završnoj sceni i muzičkoj numeri.
Mnoge pohvale su i sada svoj put pronašle do organizatora, članova Udruženja A:Kultura, za sjajnu organizaciju i program. Retkost, ili gotovo da ne postoji, dečiji muzički festival koji puni sale kao što je to kod ZLATNE PČELE.
U ime A:Kulture i u svoje lično ime, zahvaljuem se najtoplije za sjajnu energiju, kreativnost, uvek dobre predloge i rešenja pedagoga, volju i strpljenje roditelja, neverovatnu publiku koja iz godine u godinu prati ovaj Festiva. A najviše, naravno, učesnicima, upravo deci i mladima, koji su pored tolikog bogatstva u telefonima,
TV programima, svakojake ponude u gradu i svuda, odlučili da posvete svoje vreme i energiju umetnosti, izučavanju instrumenata, teorije muzike, vežbama i ovakvim nastupima.
Takodje se zahvaljujem najsrdačnije svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj Festival i dalje živi, pruža mogućnosti sazrevanja, motiviše i obogaćuje.
Do sledeće,
10. ZLATNE PČELE
budite nam zdravi i veseli.

VESTI-ONLINE.COM

Puna bina, puna srca

Na ovom festivalu učestvuju deca koja pohađaju jednu od muzičkih škola ili imaju profesionalne pedagoge…