Svetosavski bal 2023

A:Kultura

Svetosavski bal - Organizacija "Srpski Centar", Beč
Hofburg 2023
Bio je Svetosavski bal!
I ništa više nije isto!
 
Možda bismo ovako, svi mi koji smo bili deo organizacionog tima, učesnici, kreatori ili publika, mogli u par rečenica da opišemo impresije nesvakidašnjeg dogadjaja koji je značio kvantni skok, pomerio granice i postavio sasvim nove standarde i relacije u tradicionalnom, kulturnom, umetničkom ali i društvenom životu.
 
U organizaciji Srpski centar / Serbisches Zentrum, čiji je predsednik Milan Vidovic, i sa ličnim pečatom kao Umetničkog Direktora bala, naša viševekovna balska tradicija na tlu Evrope, u novijoj istoriji, 24. je put, a ipak novo oživela, doživela i sa ponosom ponela epitet – bal balova!
 
Sjaj i glamur neverovatne atmosfere prisutnih kao i prestižne HOFBURG Vienna Palate svima su te magične večeri i noći dali osećaj posebnosti i izuzetnosti, ostali u najlepšem i neizbrisivom sećanju.
 
Nove stranice istorije su ispisane!
 
Bezbroj sati i sastanaka, planiranja, dogovaranja, dilema i koncipiranja, obilasci umetnika i ansambala, proba, mail- ova, SMS poruka i telefonskih razgovora, rizika i odgovornosti, dana i noći… Sve je to nestalo u trenutku kada je počelo svečano otvaranje bala. Zračila je neverovatna energija. Ushićenje, polet učesnika i organizatora praćeno prijatno iznenadjenom ali sjajnom publikom koja je prepoznala i bogato aplauzom nagradila sve što se dogadjalo u obadve balske sale.
 
Veliko srdačno HVALA!
Svakom ponaosob!
Treba li reći da je iskreno?
Naravno da ne.
Znate Vi to dobro!
Od uvek!
 
Do sledećeg 25. Svetosavskog bala budite zdravi, radosni i uspešni.
Neka bude bal! Alles Walzer!
Živeli!
 
Hard facts:
– 1500 gostiju
– 2 bine, 220 umetnika
– Jedan od 14 balova koji se održavaju u Hofburgu, a jedini koji nije austrijski!