Na Drini ćuprija 2023

A:Kultura

Na Drini ćuprija
Wien 2023

Jubilarne predstave
u organizaciji A:Kultura

Vienna
Ivo Andric
NA DRINI ĆUPRIJA
U izvođenju Tihomira Stanića. Premijera.
15.6.`23

Svecana sala VHSa, 15 okrug u Becu.
Posle ideje i velike zelje da organizujemo i dozivimo monodramu „Na Drini ćuprija“, ostalo je „samo“ da naš veliki umetnik i glumac, Tihomir Stanić, pored toliko angažovanja i obaveza, prepozna da je ovaj nastup nešto posebno. I bio je.
Grandiozno delo velikog pisca, Nobelovca, Ive Andrića, u izvodjenju prvaka naseg glumišta. Šta bi smo još poželeli za divno umetničko veče? Publika je u velikom broju došla da pozdravi sjajnog glumca koji svojim umetničkim dometima uvek iznova zna da oduševi i iznenadi na najlepši način.

Pažljivi slušaoci, gledaoci, a mnogi od njih i poznavaoci dela našeg Nobelovca i opusa populatnog glumca uživali su u svakom delu i deliću nastupa i kazivanja.
Dočaravanje i oživljavanje prilika toga vremena je umetnost koja je svojstvena veoma malom broju glumaca. A Tihomir Stanić je u tome sa sigurnoscu jedan od najboljih. Ako ne i najbolji. Moćan glas, pun prelaza i emocija, kristalna dikcija, govor tela, karizma, humor i lični dozivlja odveli su nas sve do „ćuprije na Drini“.
Kao da smo i sami bili baš tada i tamo. Kao da smo sa sigurnošću upravo mi doživeli sve ono što su veliki pisac i fantastičan glumac želeli da nam prenesu. Zaneseni kao kroz vremeplov, vodjeni sigurnom „rukom“ glumca publika je imala posebnu priliku za nezaboravan umetnički domet i doživljaj.

Vredni članovi i aktivisti A:Kulture dali su sve od sebe da se posetioci i gosti dobro osećaju. Da ponesu sa sobom ono najlepše uz osmeh i pozdrav – vidimo se opet!
Ogromna zahvalnost svima koji su doprineli da smo mogli doziveti umetnost na najvisem nivou!
Srdacno Vasa
A:Kultura Vienna