Balkan Filmska Muzika 2019

A:Kultura

Balkan
Filmska muzika
Beč 2019

BALKAN FILMSKA MUZIKA
30.03.2019, Akzent Teatar u Beču
Koncert Filmske Muzike sa Balkana
… putovanje kroz sećanja

Učestvovalo je desetak sjajnih muzičkih umetnika članova Orkestra A:Muzika, Krunoslav Bagarić, Branko Bako Jovanović, Jovan Torbica, Milan Paležnica, Momir Moka Marijoković, Aleksandar Arabadžijev, Bokica Bocili, Emir Radišević, sa solistima Fernando Hernandez, Aleksandra Milovanovic i Milorad Samardžija. Pogram su vodili Jadranka Janković i Nikola Prerad kao i glumica, specijalni gost, Jovana Stojiljković.

U tematski odabranim muzičko- scenskim numerama nastupili su predstavnici A:Hor- a pod stručnim rukovodstvom dirigenta Daniela Liana i tenora Fernanda Hernandeza kao i predstavnici Pevnice pri Hramu Rodjenja Presvete Bogorodice i pevačke grupe KSD Bambi iz Beča pod upravom Aleksandra Saše Stankovića.
Uz nezaboravne melodije i pesme setili smo se scena iz poznatih kao i iz po malo zaboravljenih ali i novijih filmova i serija.

Filmovi: “Kuduz”, “Zona Zamfirova 1 & 2”, “Montevideo”, “Juzni vetar” … i dr.
Serije: “Ubice mog oca”, “Moj rodjak sa sela”, “Ranjeni orao”, “Jutro ce promeniti sve” … i dr.

Autori, režiseri i kompozitori: Emir Kusturica, Zdravko Šotra, Darko Bajić, Miroslav Lekc, Goran Bregović, Željko Joksimović, Neša Galija, Vojkan Borisavljević, Bajaga & Losa i mnogi drugi …
Vratili smo se u neka srećna vremena kada smo omiljene filmove gledali po nekoliko puta, identifikovali se i doživljavali kao svoje sudbine, jedva čekajuci da ih opet vidimo

Veče je bilo puno sjajne muzike, divnih odabranih pesama, fantastične glume i humora. Dirljiv umetnički, scenski, muzičko- filmski susret sa prošlim i sadašnjim vremenom.

Specijalni gosti:

Glumci: Vojin ĆETKOVIĆ, koji je na svojstven umetnički neponovljiv način govorio stihove “Santa Maria della Salute” i “Medju javom i med snom”, Jovana STOJILJKOVIĆ je na veoma šarmantan i karizmatičan način vodeći program približila temu publici i uveliko bila “most”u najlepšem smislu reči između izvođača i publike. Nebojša MILOVANOVIĆ govorio je “Majstori, majstori” i “Ovo i ono”, na radost i oduševljenje publike koja je smehom i reakcijama zdušno pokazivala koliko je uživala u nastupu.
Muzicar i kompozitor Neša GALIJA izveo je poznate numere iz filmova “Pljačka trećeg rajha”, “Kalauz bluz” i “Evropa je naša”. U finalnoj sceni koncerta zajedno sa velikim orkestrom A:Muzika i horovima izveo je “Pobegulju”i “Zona Zamfirova”, muziku za koju je dobio nagradu na festivalu filma u Valensiji, u Španiji.

*Baviti se temom fimske muzike jednog dužeg, višedecenijskog vremenskog perioda znači baviti se delom i istorijom filma na našim prostorima.

RTS.RS

Вечерас заједно

Удружење А: Култура из Беча организовало је, по оцени свих, изузетно успешно вече филмске музике са Балканa…

VESTI-ONLINE.COM

Od Kuduza do Montevidea

Udruženje A:Kultura iz Beča organizovalo je uspešno Koncert filmske muzike sa Balkana, koji je prisutne vratilo…

DIJASPORA.TV

Koncert filmske muzike sa Balkana u Akzent teatru

Koncert filmske muzike je zamišljen kao kombinacija video prezentacije i nezaboravnih melodija gde će posetioci će doživeti…